De najaarsconcerten 2015, een affiche met uitgekiende muziek, die een mix van blues, rock, jazz, swing en funk brengt.

Het Zesde Metaal

Exclusieve Try-out van hun nieuwste concert-tournee.
wo. 23 september om 21u. – inkom €20

Voor alle duidelijkheid:  Het Zesde Metaal is ondanks de naam geen Heavy Metal Band. Wannes Cappelle is geen heimatartiest, maar, net als Flip Kowlier, een eigentijdse singer-songwriter die erin slaagt zijn streektaal een poëtische allure te geven. Met Het Zesde Metaal bracht hij vorig jaar zijn derde langspeler ‘Nie voe kinders’ uit, en net als op zijn vorige platen staat die in het teken van persoonlijke bespiegelingen die niet altijd even zonnig over komen. ‘s Mans werk wordt veeleer gekenmerkt door ongedurigheid en melancholie. Wannes Cappelle schrijft liedjes die je makkelijk sober en akoestisch zou kunnen brengen, maar op het podium laat hij zich bijstaan door vier uitstekende muzikanten die al ruimschoots hun sporen hadden verdiend bij o.a. Zita Swoon, Roosbeef en Admiral Freebee. Het levert een potige sound op, die nummers als ‘Benauwd’, het met lapsteel verrijkte ‘Peis je nog aan mie’, ‘Gie, den otto en ik’, ‘Est miskien’ en ‘Ier bij Oes’, passen als een handschoen.

Dankzij een karrenvracht viersterrenrecensies en twee singles die het tot radiohit hebben geschopt (Dag zonder schoenen en Gie, den otto en ik) zitten Cappelle en co nog fris genoeg om aan de kop te sleuren, op alle parcoursen. Na een zo goed als uitverkochte clubtour, met bijwijlen stevig te keer gaande gitaren, neemt Cappelle zijn volledige groep nu ook mee naar het theater, maar dan wel met een meer ingetogen repertoire. Naast talrijke verstilde pareltjes uit zijn drie albums trakteert Het Zesde Metaal ook met ijzersterk materiaal uit Spelen in Berlin, de gloednieuwe EP met werk over de Eerste Wereldoorlog die in september verschijnt.

Bezetting:
Wannes Cappelle: zang, akoestische gitaar
Tom Pintens: elektrische gitaar en piano
Filip Wauters: elektrische gitaar, lapsteel, pedal steel
Tim Van Oosten: drums
Robin Aerts: bas

Tony O’ Malley

Swingende funk en hartverwarmende soul in alle echtheid.
do. 22 oktober om 21u. – inkom €15

Met zijn nieuwe album “Back at the Bag” doet Tony O’Malley zijn reputatie alle eer aan. Dit is muziek die tot op het bot gaat, gebracht door een man die met hart en nieren soul, blues en funk naadloos aan elkaar rijgt. Tony O’ Malley maakt al jaren het mooie weer op nationale en internationale podia en sinds hij zich in 2008 in België vestigde als uitvalsbasis is zijn succes alleen maar groter geworden. In 2012 trok hij opnieuw terug naar zijn thuisland Engeland. Na een aantal jaren te hebben gewerkt bij verschillende bands zoals o.a. The Defenders, Kokomo,… en de meest bekende 10cc,… werkte hij zich op als solo-artiest. Hij liet zich hierbij omringen door topmuzikanten en werkte een indrukwekkende discografie bij elkaar. De albums volgeden elkaar in razend tempo op en staan steeds garant voor vuurwerk, maar ook intimiteit en vooral een stem die tot op het bot gaat. Tony O’Malley is groove en fantastische baslijnen die dwingen tot “moove”. Hij is een rasperformer die als geen ander opgaat in het publiek en dit met zijn pianospel ten volle waarmaakt. Een optreden waarbij het moeilijk wordt om stil te zitten…. maar ook genieten is van de intieme songs.

Bezetting:
Tony: Keys, vocals
Frank Deruytter: Sax
Carlo Van Belleghem: Bas
Eric Bosteels: drums

Ian Siegal band

A true musical vagabond with a poetic heart.
do. 19 november om 21u. – inkom €17

Ladies and Gentlemen: Ian Siegal has entered the building. If you know the name, but not the game, it’s high time you made his acquaintance.”
Ian Siegal is een singer, songwriter, gitarist en een bandleader die vlot de brug maakt tussen Blues en Americana. Geboren in Portsmouth (UK), belandde hij in Duitsland na zijn artistieke studies. In 2005 brengt hij zijn album “Meat & Potatoes” uit. In 2007 laat hij “Swagger” en in 2009 “Broadside” op de markt los. Dit laatste album wordt door het toonaangevend magazine MOJO gezien als hèt blues-album van het jaar. Wat volgt is een succesverhaal over de hele lijn. In 2010 krijgt zijn Band de British Blues Award, Best Male Vocalist, Best Solo Artist, Best Album enBest Song. Hij komt zo in The Hall of Fame. Met “The Skinny” een album opgenomen in 2011 zet hij zijn opmars verder. Na “Candy Store Kid” uitgebracht in 2012 wordt Siegal één van de toppers op alle internationale festivals en podia. Zijn optreden op de London Bluesfest in 2013 resulteert in het album “Man & Guitar” opgenomen door de BBC. Ian Siegal gaat ook in zee met het Orchestre National de Jazz met covers van Billie Holiday en omringd door klassemuzikanten. Als één van de headliners op het Peer-festival bevestigde hij ten volle zijn waarde.

Bezetting:
Ian Siegal: vocal en gitaar
Dusty Ciggaar: gitaar en backing vocals
Danny Van t’Hoff: bass
Rafael Schwiddessen: drums.

Def Americans

Een Johnny Cash Tribute doorspekt met soul en gospel.
do. 17 december om 21u. – inkom €20

Johnny Cash is ijzersterke songs en vooral een unieke stem. Def Americans weten tot op het bot een tribute te brengen aan de grootmeester van de country. Meer dan 50 jaar na zijn eerste hits weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door de Def Americans. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun Recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American Recordings reeks. Ook de showmanship van the Man in Black is terug te vinden op het podium. Het moment dat de grote liefde in Johnny’s leven, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show, wanneer Kim “Carter” zich bij het gezelschap voegt gaat het broeien voor en op het podium. Samen met het publiek wordt de show in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs. Naast de klassiekers van Cash brengen ze ook een uitgelezen selectie gospel en soul. Ze overtuigden met uitverkochte zalen o.a. in Paradiso Amsterdam, Effenaar Eindhoven, Paard van Troje Den Haag, …. Een band die zonder probleem alle zalen plat speelt!

Bezetting:
Elco Weitering: zang, gitaar
Kim Wolterink: zang
Willem Winkelmolen: gitaar
Berry Kok: bas
Thijs Vonk: drums
Arno Landsbergen: piano