De voorjaarsconcerten 2016, een affiche met uitgekiende muziek, die een mix van blues, rock, jazz, swing en funk brengt.

Raymond van het Groenewoud

De liedschrijver en dromer alleen!
do 18 februari 2016 om 21u. – inkom €25

Moeten we hem nog voorstellen? De dromer, poëet, liedjesmaker achter de vleugelpiano of met de gitaar, in alle eenvoud. Dit is Raymond op zijn best. ‘Meisjes op het strand‘ krijgen vleugels, ‘In mijn hoofd’ gaat door de huid, ‘Aan de meet’ krijgt misschien een ander elan. Bescheidenheid siert. Met dit programma brengt Raymond alle puurheid van zijn oeuvre. Chanson tout court, maar ook energie en passie. Het wordt een klein beetje een verjaardagsfeest, want de zanger wordt 66 op 14 februari en toch blijft hij alert, minzaam en vol overtuigende songs. Met dit programma gaat hij tot op het bot, waar zijn klassiekers ontdaan zijn van alle franjes, noem het “Haute Cuisine” maar “O zo lekker!.” Dit concert is niet te missen, want de begeleiders van de grootmeester zijn enkel zijn instrumenten en daar tovert hij pareltjes uit. Een concert om stil bij te worden, te genieten van de dromer, de teksten en een monument in ons Vlaams muzieklandschap.

Bezetting:
Raymond van het Groenewoud:
gitaar, vleugelpiano en zang

Piv Huvluv & Wreckless Eric

Comedy en een icoon van de jaren zeventig
do 24 maart 2016 om 21u. – inkom €18

Na de zeer geslaagde tour met Steve Wynn (seizoen 2012/13), gaat PIV nu op tour met één van zijn andere muziekhelden. Wreckless Eric zat bij hetzelfde Stiff-platenlabel als Ian Dury & The Blockheads, Elvis Costello, Nick Lowe, Lene Lovich enz. Hij is de singer-songwriter achter een aantal Britpop-klassiekers als ‘Whole wide world’, ‘Take the cash’, ‘Veronica’ en ‘Reconnez cherie’. Tegenwoordig iets minder roekeloos, maar nog steeds gezegend met een geweldige verknochtheid aan het podium en een heerlijke tongue-in-cheek in zijn performance. PIV gaat in zijn enorme platencollectie op zoek naar nummers van Britse pop- en rockhelden en zoekt humor in verhalen die aan hem, aan Wreckless Eric of aan de tijdsgeest van toen gebonden zijn. This gonna be fun! Wreckless Eric is immers ook een performer pur sang. Zijn bindteksten zijn vol humor en de uitvoering van zijn nummers staan nog altijd als een muur. Neen, hier geen Britpop, maar een klassebak singer songwriter die van de seventies een tijdloos gegeven maakt.

Bezetting:
Piv Huvluv: presentatie
Wreckless Eric: gitaar en zang

The Guitar Collection

Parels uit het blues- en rockrepertoire door vijf virtuoze muzikanten
do 21 april 2016 om 21u. – inkom €17

Je neemt vijf rasmuzikanten met een bio achter hun naam die te lang is om op te sommen. Je plaatst die op een podium en je laat hen hun ding doen. Blues, rock, soul, funk, de gitaren zingen. “The Guitar Collection” was al te zien op Duvel Blues, Willem Tell (Sint-Lenaarts),  Tram Blues en Nerorock.Niet slecht als men weet dat de band pas van 21 februari 2013 bestaat. Zij brengen zowel eigen nummers als bewerkingen van parels uit de blues en rock geschiedenis. Dit is genieten van gitaarspel en muzikale hoogstandjes, waarbij geput wordt uit de een uitgebreide kast van zowel klassiekers als eigen nummers. Fun is the word, music the way to go!  Van Medford Slimm , Blue Blott over Steely Dann , Eric Clapton tot Stevie Ray Vaughn “ just to give you an impression”.

Bezetting:
Marty Townsend: gitaar en zang
Bert Embrechts: bass
Bill Roseman: gitaar en zang
Ivo Opdebeeck: drums
Chris Peeters: gitaar en zang

The Boonx

Een pittige mix van eigen nummers, gekruid met klassiekers
do 19 mei 2016 om 21u. – inkom €15

Zanger/frontman Xavier Boone is gezegend met een unieke stem en persoonlijkheid en heeft zich laten omringen door uitstekende muzikanten. De band brengt een mix van indie-pop, soul en blues, waarbij vooral de stem van Xavier het geluid van The Boonx uitmaakt. Naast het eigen voortreffelijke repertoire, dat meermaals door Radio 1 en Radio 2 werd opgepikt, spelen ze ook klassiekers van Van Morrison en The Band, en worden ze door kenners vergeleken met Blue Blot. De muzikale creativiteit uit zich in oprechte songs met diepzinnige teksten. Dit resulteerde reeds in twee albums, Slowpoke (2012) en Ghostnotes (2015). Naar aanleiding van hun debuutplaat in 2012 schreef De Standaard: “…een geslaagd debuut van een band die we heel graag live willen ontdekken.” De band bouwde ondertussen een stevige reputatie op als live-band. The Boonx zingen recht uit het hart, en in de intieme songs laten ze niemand onberoerd! Naadloos vloeien deze intieme momenten over in opzwepende nummers waar de bandleden voluit kunnen gaan. Met Ieperling Arne Lagatie, die zijn sporen in buiten- en binnenland al ruimschoots verdiende, achter de drums kan de avond niet meer stuk! De voorbije maanden werd er keihard gewerkt aan nieuwe songs die moeten uitmonden in een derde album dat vermoedelijk verschijnt begin 2017 en die The Boonx definitief op de kaart moet zetten.

Bezetting:
Xavier Boone – Vocals
Jan Ghesquière – Gitaar
Arne Lagatie – Drums
Stijn Possemiers – Bas
Serge Hertoge – Gitaar