De najaarsconcerten 2014, een affiche met uitgekiende muziek, die een mix van blues, rock, jazz, swing en funk brengt.

Billy & Bloomfish, Bruno Deneckere & Nils De Caster

Twee diva’s van de blues & twee topmuzikanten
do. 18 september om 21u. – inkom €15

Billy, Bloomfish, Bruno en NielsJe zet vier muzikanten op een podium die hun hart en ziel verloren hebben aan de blues, je laat ze op een eigenzinnige manier hun nummers brengen en je hebt een degustatie-avond van roots en tot op het bot snijdende songs. In het verleden toerden de 2 klassedames Kathleen Vandenhoudt & Pascale Michiels met de Blue(s) Angels & About Queens of the blues o.a. als support act van Bill Wyman and his Rhythm Kings. Ze zijn ondertussen graag geziene speelkameraden van Roland Van Campenhout en Bruno Deneckere.
Na 19 jaar , muzikaal lief en leed gedeeld te hebben besloten ze als duo “Billy & Bloomfish” door te gaan. Hun acoustic Americana, Roots & Blues en een snuifje country hebben één doel… Spelen voor het plezier en dat met véél graagte. Hun puur rauw harmonieus stemmenwerk en het eigenwijs gitaarspel aangevuld met een flinke dosis good-vibes heeft àl de ingredienten voor een steengoede Live-act. De twee stemmen van de dames en de symbiose met Bruno Deneckere en Nils De Caster zorgt echter voor het onoverkomelijke vuurwerk. Het repertoire liegt er niet om. Zwarte blues, gospel met soul allures, maar ook eigen interpretaties van klassiekers uit het singer-songwriter repertoire en natuurlijk ook nummers van Bruno en Nils. Deze twee zijn niet meer weg te denken uit het Vlaamse blues-landschap. Hun interpretaties van zowel Dylan-songs als eigen nummers blijven beklijvend en gaan tot op het bot. Vier grote namen op één podium.

Bezetting: Kathleen Vandenhoudt: zang, gitaar; Pascale Michiels: zang, gitaar; Bruno Deneckere: zang, gitaar; Nils De Caster: viool, slide guitar

Elliott Murphy & Olivier Durand

Steeds garant voor een heerlijk concert
do. 23 oktober 2014 om 21u. – inkom €18

Elliott Murphy en Olivier DurandIn 2010 bracht Elliott Murphy een ijzersterk concert in ‘t Leetvermaak. De Amerikaanse singer-songwriter heeft sinds 1990 Parijs als vaste uitvalsbasis. Alhoewel het grote publiekssucces uitbleef, geniet Murphy enorm veel erkenning bij een schare trouwe fans en vooral bij collega’s zoals Elvis Costello, Lou Reed, Tom Petty, John Mellencamp of Bruce Springsteen. Vaak brachten ook zij covers van zijn songs.
Murphy is een rasechte muzikant die zich steeds voor volle 100% geeft en dat hoor je ook in zijn songs waarmee hij ondertussen reeds 30 albums gevuld heeft.
Met zijn vaste kompaan Olivier Durand (uit Le Havre), kan hij dankzij zijn ijzersterke repertoire het publiek begeesteren. Eind 2009 verscheen de DVD/CD Alive in Paris, waarop de live-kwaliteiten van deze sympathieke singersongwriter spetterend in de verf worden gezet.
Elliott deinst er niet voor terug ook op kleine podia te staan. De man kan een menigte begeesteren maar ook op een intimistische manier de sfeer in een café naar ongekende hoogtes brengen.
Wie hem ooit aan het werk zag kan alleen maar bevestigen dat dit een ‘grote meneer’ is!

Bezetting: Elliott Murphy: gitaar en zang; Olivier Durand: gitaar

Ellen Foley & Band

Dé stem van de 80’s, terug van nooit weggeweest
do. 27 november 2014 om 21u. – inkom €25

Ellen FoleyVoor dit concert wordt ‘t Leetvermaak waarschijnlijk te klein. Deze grote dame die ooit aan de zijde van Meatloaf in duet ‘Paradise by the Dashboardlight’ zong, de plaat ‘Night Out’ (1979) uitbracht, miljoenen singles verkocht met nummers als “What’s the matter baby” en ‘We belong to the night’, die er als actrice stond in ‘Hair’, ‘Tootsie’, ‘Fatal Attraction’, kiest voor dit concert de intimiteit van de club.
Haar stem heeft nog niet ingeboet en ze blijft iemand die op het podium al haar allures en kwaliteiten toont als zangeres.
Haar andere twee solo-albums “Spirit of St. Louis” uit 1981 en “Another Breath” uit 1983 tonen alle kwaliteiten van deze zangeres.
Verder is zij te horen op het album Sandinista! van The Clash en in 1984 werkt ze mee aan het album Body and Soul van Joe Jackson.
Later werkte Ellen Foley mee aan de band met de naam Pandora’s Box, opgericht door Jim Steinman in 1989.
In 2013 laat Foley opnieuw van zich horen met haar CD ‘About Time’. Met haar typisch stemgeluid brengt ze een krachtige cd uit dat een heerlijke mix is van jazz, rock en pop. Het album wordt in de pers lovend onthaald en Ellen blijft met volle overtuiging doorgaan.

Bezetting: Ellen Foley met band

s.o. Revolt

Boogie Blues met Filip Casteels
do. 18 december 2014 om 21u. – inkom €15

so RevoltRootsmuziek hoort ‘ruimte’ te bieden; en dat is dan ook waar deze muzikanten maar al te graag tezamen vertoeven. Rondreizende kosmonauten, van sterke snaren en de nodige ritmiek voorzien. Maak u op voor een uitdagend muzikaal brouwsel, met referenties naar Led Zeppelin en T-Rex, gesausd met verse, eigentijdse soul tot een overheerlijke western electric sound system schotel.
s.o. REVOLT staat voor ongebreidelde creativiteit. Met een gulzige graai uit de rijke muziekgeschiedenis als fundament, een ontegensprekelijk muzikaal talent als bouwsteen en de goddelijke inspiratie van het moment als smeuïge mortel…
Het samenspel van deze muzikanten is intrigerend; allen bewandelden volstrekt verschillende wegen, maar uiten uiteindelijk respect voor dezelfde legendes. Een roadtrip vol energie die ons allemaal op een andere plek doet uitkomen, en tegelijk dichter bij elkaar brengt. De muziek is experimenteel, en het wijzertje slaat regelmatig door naar diverse kanten… ruw schilderen met gitaren, een frivole shuffle of een low down & dirty bass; alles is ‘hoochie coochie’, een schreeuw van de ziel, een liefdesbetuiging.
En ook een beetje‘afzetten tegen’. Want “song of revolt”; het lied van de ommezwaai… Ook al zijn deze vier heren geen beeldenstormers toch stappen ze af van de platgetreden paden van “pure” roots-classisisten aan de ene kant, en de ijdelheid van het doel- & richtingloze vernieuwen-om-te-vernieuwen der avant-gardisten aan de andere zijde. s.o.REVOLT staat voor bekende ingrediënten in een ongekende combinatie. Degusteren maar!

Bezetting: Filip Casteels (ref. El FISH): guitar, vocals; Steven Ceulemans: guitar, mandolin, vocals; Simon Wittevrouw: guitar, bass, vocals; Gerry Fiévé: drums, vocals