De voorjaarsconcerten 2015, een affiche met uitgekiende muziek, die een mix van blues, rock, jazz, swing en funk brengt.

Jan Leyers Solo

Beklijvende songs
do. 26 februari om 21u. – inkom €15

Jan Leyers Solo

Een van de boegbeelden van de Belgische muziekscene, die met Paul Michiels en de groep Soulsister een tijd lang het mooie weer maakte op het podium pakt uit met een nieuw programma.

Jan Leyers schreef vijftien nieuwe Nederlandstalige liedjes. Zijn nieuwe album ‘Alles komt in orde’ laat Jan Leyers van een ander1e kant zien. Het album gaat over de zin van het leven in het algemeen en dat van hemzelf in het bijzonder. Over nieuwe schoenen en de maagd Maria. Over ridders met rugpijn en de laatste bus naar Boom. Alleen gewapend met zijn stem en zijn gitaar zal Jan zijn nieuwe repertoire brengen.

Jan Leyers kan terugblikken op een succesvolle carriere, waarbij geen enkel genre werd uit de weggegaan. Een ding staat als een paal boven water: Leyers weet als geen ander teksten te schrijven en die dan ook nog in een uitmuntend melodieus jasje te gieten. Neem bij dit alles zijn fantastische stem en zijn uitstekende speeltechniek en je hebt een artiest van grote klasse. Met dit programma toont hij ook dat hij uitstekende Nederlandstalige nummers kan schrijven en als pure singer-sngwriter een publiek weet te bekoren. Hier geldt vooral ‘Less is more’.

Bezetting: Jan Leyers: gitaar en zang

Keith Canvas

Het Belgisch antwoord op Jamie Cullum
do. 19 maart om 21u. – inkom €15

Keith Canvas

Keith Canvas wordt al eens de Belgische Jamie Cullum genoemd, de zoon die Al Green nooit had. Gezegend met een uiterst boeiend vibrato en daarnaast multi-instrumentaal is dit een groot jazz-talent dat sinds de lancering van zijn debuutsingle ‘Is This What You Mean’ doorbreekt naar een ruim publiek en nationale erkenning krijgt. Hij slaagt er immers in om uiterst origineel uit de hoek te komen met aloude jazz-recepten.

De aanstekelijke jazz-riedel krijgt lovende reviews over heel het land. In november 2014 lanceert hij zijn tweede single ‘Little Bird’. Rond hem heeft Canvas misschien wel het mooiste trio muzikanten gedrapeerd die een artiest zich wensen kan en waarmee hij onder de noemer ‘Keith Canvas Kwartet’ met o.a. Frank Deruytter en bassist Jacques Pili live hoge ogen gooit. Achter de drums tenslotte lijkt het alsof Eric Bosteels moeiteloos de teugels strak houdt, mept, soleert, grooved en stuurt. Deze veelzijdige drummer en veelgevraagde studiomuzikant is regelmatig bij Hooverphonic, Raymond van het Groenewoud en Bart Peeters terug te vinden. Keith Canvas is het alias van Bart Mertens (°1978), multi-getalenteerd zanger, pianist, componist en songwriter.

Momenteel werkt Keith Canvas aan zijn debuutalbum, voorzien voor release begin 2015. De opnames vinden plaats in de Closed Session Studio in Roeselare met zijn vaste begeleidingsband waarbij Karl Zosel als bassist van dienst, saxofonist Hugo Bogaerts en Eric Bosteels op drums zorgen voor genoeg drive. Verwacht aanstekelijke jazz gekruid met pop-, blues- en bossa nova-invloeden.

Bezetting:
Keith Canvas: zang & piano
Hugo Boogaerts: sax en drwarsfluit
Karl Zosel: bas
Eric Bosteels: drum

Roland & Tiny Legs Tim

Twee Blues-virtuozen op hetzelfde podium
do. 23 april om 21u. – inkom €15

Roland & Tiny Legs Tim

Een monument als Roland hoeft weinig woorden. De peetvader van de Belgische blues staat als een huis en blijft garant staan voor een ijzersterke podiumact. Hij draait al 40 jaar mee, maar kon telkens weer een nieuw publiek aanspreken en aansluiting vinden bij nieuwe generaties. Toen hij vorig jaar het debuutalbum van Tiny Legs Tim te horen kreeg schreef hij er het volgende over: “Now we have a young man who names himself Tiny Legs Tim, and just with his six strings and a stomping foottapboard he brings back the ghost and magic from Bukka White and Robert Johnson. Sit back and let the ol’ magic take hold. Those tiny legs sure take a lot o’ burning blues around!” In ‘t Leetvermaak krijgen we een driedelige act voorgeschoteld. Roland met een solo-programma, Tiny Legs Tim gaat ook de uitdaging solo aan. Met zijn derde album ‘Stepping Up’ weet hij de verwachtingen moeiteloos in te lossen en verzekert hij de opvolging. Hij heeft ondertussen een reputatie opgebouwd om u tegen te zeggen. Begeesterd als hij is door het gitaarspel en de zang kan de sfeer niet stuk. Het wordt een avond vol blues. Beide topmuzikanten sluiten als duo af. Wat kan er nog meer geboden worden? Twee generaties blues mannen samen op het podium. Intuïtief en via de muzikale taal die hen bindt vinden ze aansluiting bij elkaar.

Bezetting:
Roland Van Campenhout: gitaar en zang
Tiny Legs Tim: gitaar en zang

Mister & Mississippi (NL)

Een hemelse stem en een energieke band
do. 21 mei om 21u. – inkom €15

Mister & Mississippi

Een laatste groet voordat je vertrekt en elkaar weer zult zien, op een onbekende plaats en tijd. Een afscheid betekent vaak ook een nieuw begin, waarbij je probeert een nieuwe balans te vinden. In de muziek van Mister and Mississippi speelt balans een belangrijke rol; in de stemmen van Maxime Barlag en Samgar Jacobs, en de gitaren van Danny van Tiggele en Tom Broshuis. Ze zoeken elkaar op, vullen elkaar aan of smelten samen. De reis door het album is dynamisch en soms overweldigend. Ze trekken de lijn door van nieuwe bands zoals Bony King of Nowhere of Oscar and the Wolf.

De sound zit vol melancholie en opbouwende muzikale uitbarstingen. De afgelopen twee jaar heeft de band aangetoond dat ze op de podia kunnen vlammen. Maar in de studio was de band in bloedvorm.  Met ‘We Only Part To Meet Again’ brengt het viertal een liveshow die alle discussies over leeftijd en talent de mond snoert. Als begin twintigers trokken zij in het najaar van 2012 de aandacht als support van Blaudzun en Patrick Watson. Binnen korte tijd veroverde de band de harten van indie- en folkliefhebbers in het segment tussen Bon Iver, Fleet Foxes en Sigur Rós.  Twee jaar later is de schoorsteenmantel in Utrecht versierd met diverse awards en prijzen. Luisteren: www.misterandmississippi.nl

Bezetting:
Samgar Jacobs: leadzang, drums
Maxime Barlag: leadzang, drums, glockenspiel, toetsen
Tom Broshuis: gitaar, toetsen
Danny van Tiggele: gitaar, backing zang