De voorjaarsconcerten 2014, een affiche met uitgekiende muziek, die een mix van blues, rock, jazz, swing en funk brengt.

The Messieurs Blues

JM. Aerts, P. Riguelle, F. Casteels en JP. Onraedt met een unieke mix van roots, dub en pop-rock
do. 22 mei 2014 om 21u. – inkom €15

04TheMessieursBlues220514Vier grote ‘messieurs’ op één podium. Jean-Marie Aerts, Patrick Riguelle, Filip Casteels verdienden hun sporen bij zowat alle Belgische bands met naam. TC Matic, Arno, JMX, El Fish, De Laatste Show band,… een rijtje om ù tegen te zeggen.
Sinds de zomer 2012 toeren ze onder de noemer The Messieurs Blues met een heerlijk programma. Alle drie zingen ze, spelen ze gitaar en worden ze geruggensteund door drummer/percussionist Jean-Pierre Onraedt (o.a. Marc Moulin (Placebo), Pierre Rapsat, Patrick Hernandez, Arno).
Op het menu staat een vlot verteerbare mix van eigen songs zoals o.a. I Know, Single Sock Man, Speechless, Stop Yer Moanin’, Hoppin’, Sitarman, Fla Fla Fla Flagadaïsme,… maar ook vanuit een originele invalshoek een interpretatie van klassiekers. De toeschouwers genieten en beamen; The Messieurs Blues brengen een blauwdruk van wat diverse muziekgenres voor hén betekenen en vooral hoe zij die voelen en horen.
Sinds het najaar 2013 blijven The Messieurs Blues horizonten verleggen. Hun vernieuwde repertoire Dubbin’ Souls omschrijven ze graag als een mix van roots, dub en Europese pop rock. Een veelzijdige muzikale belevenis met nog meer eigen composities beïnvloed door allerlei stijlen. Puur vakmanschap en creativiteit voor hen die graag ervaren hoe schitterend de oervorm van muziek te rijmen valt met muziek van vandaag. Dus verwacht je niet aan wat de naam doet vermoeden, Les Messieurs Blues zijn toch wel een heel stuk meer dan blues.

Bezetting: Jean-Marie Aerts: gitaren, zang; Filip Casteels: gitaren, zang; Patrick Riguelle: gitaar, harmonica, percussie, zang; Jean Pierre Onraedt: drums, percussie

Orquesta Tanguedia

Virtuoze zuiderse tango en fado met een vleugje Frans chanson
do. 17 april 2014 om 21u. – inkom €15

03OrquestaTanguedia170414Sexteto Tanguedia werd opgericht in 1993, een jaar na het overlijden van Astor Piazzolla, de grootmeester van de Argentijnse Tango Nuevo. Na een aantal jaren toeren verscheen in 2002 de eerste cd, Sara verso il mattino. Het Sexteto werd in 2001 en 2003 uitgenodigd voor het tangogebeuren bij uitstek in België: La Noche de la Passion. De lovende kritieken en uitverkochte optredens zorgden ervoor dat door toevoeging van een strijktrio het negenkoppige Orquesta Tanguedia ontstond. Tot 2004 concentreerde Sexteto Tanguedia zich op het repertoire van Piazzolla, met toevoeging van liederen, op teksten van o.m. Horacio Ferrer. Vanaf 2004 begonnen Ben Faes en Gwen Cresens ook eigen nieuwe arrangementen aan het repertoire toe te voegen.Vijf jaar na hun debuut cd volgde de dubbel CD In bocca al lupo. In 2005-2006 toerde Orquesta Tanguedia niet alleen door Vlaanderen, en werden ook de eerste internationale stappen gezet, met concerten in Duitsland, Frankrijk en Nederland. In 2011 gaat Orquesta Tanguedia terug naar de kleinere ploeg: zes muzikanten, de pianiste als zangeres, een nieuwe gitarist en pianist, een breder repertoire.
Na 15 jaar wordt het pad van Piazzolla’s muziek af en toe verlaten. Het nieuwe Orquesta Tanguedia is klaar om te experimenteren met andere tango componisten, Franse invloeden en vooral eigen composities. De grenzen van de genres vervagen, maar het vuur van de tango, de passie en de weemoed, blijven in de wereld van Orquesta Tanguedia duidelijk voelbaar.
Bezetting: Gwen Cresens: bandoneon, accordeon; Karla Verlie: zang; Wietse Beels: viool; Ben Faes: contrabas; Bruno De Groote: gitaar en Alano Gruarin: piano

Reena Riot

Een dijk van een stem, rocking and bluesy ontdekking
do. 20 maart 2014 om 21u. – inkom €15

02ReenaRiot200314Reena Riot is opgericht door Naomi Sijmons die de muziek via haar gitaar spelende moeder en haar vader (de vorig jaar overleden bassist van The Scabs) in de genen heeft.
Op haar dertiende kiest ze resoluut voor de gitaar en met de platencollectie als inspiratiebron (John Lee Hooker, Muddy Waters, Bob Marley and the Wailers) bouwt ze rustig aan een eigen repertoire terwijl grote namen als Sonic Youth, Elliott Smith, Bon Iver, Beth Gibbons, Etta James,… voortdurend blijven inspireren.
Haar optreden op de Radio1 sessie van The Scabs (2010), leverde haar op de Radio1 sessies verzamelaar een opgemerkte song “The Dog” op. Haar finaleplaats in Humo’s Rock Rally 2012 opende de deuren naar een breder publiek. Reena Riot, dan nog solo, wordt ondertussen als support-act geboekt voor ronkende namen als Tony Joe White, The Black Box Revelation, Xavier Rudd en Lonely Drifter Karen.
Eind 2012 wordt Reena Riot een groep met Jan Myny, PJ Seaux en Antoni Foscez. In deze bezetting brengt Reena Riot een 1e EP uit die hen onmiddellijk lovende kritieken in RifRaf, De Standaard (4*) en De Morgen oplevert.
Mauro Pawlowski merkt hen op en inviteert niet alleen Naomi om mee te zingen op het album van Roland maar neemt ook de productie waar van de nieuwe EP die in maart 2014 verschijnt. Reena Riot is een band die gestaag bouwt aan een eigen weg en die op zijn route iedereen achterlaat met de vraag naar meer. Moeiteloos doorstaat ze de vergelijking met Trixie Whitley en toegegeven haar band staat als een muur.

Bezetting: Naomi Sijmons: zang, gitaar; Jan Myny: gitaar, keys, bv; PJ Seaux: bas, bv; Antoni Foscez: drums, bv

Geena Lisa & Band

Unplugged, vrouwelijk en vol variatie
do. 20 februari 2014 om 21u. – inkom €15

01GeenLisa200214Als jong meisje stond Geena al regelmatig op het podium met de Layabouts, de rockgroep van haar vader Leo Peeters. In 1992 deed ze auditie bij de The Dinky Toys, waarmee ze twee jaar lang als achtergrondzangeres door Vlaanderen toerde.
Geena Lisa is geen onbekend gezicht in de media: Fata Morgana, Dans Mondial, omroepster van Eén, presentatrice van De raadkamer op Radio 2 en twee seizoenen jurylid van Steracteur Sterartiest. Als actrice verscheen ze in onder meer Wat Nu Weer?!, de kortfilm Straffe Koffie, Oesje!, De (V)Liegende Doos en Het Peulengaleis en in Stille Waters. In de zomer van 2010, 2011 en 2012 presenteerde ze het muziekprogramma Vlaanderen Muziekland op Eén.
Maar Geena Lisa is vooral een talentvolle zangeres die met een buitengewone bravoure zich zonder problemen in alle stijlen thuisvoelt.
Geena Lisa vormt samen met gitarist/soulmate/copain Chris Van Nauw en keyboardspeler Hans Ijzerman een muzikaal opwindend trio dat wordt aangevuld met Karl Zosel op bas en Eric Bosteels op drums. Van een intiem concert tot geanimeerd entertainment. Geena Lisa excelleert met een klassevolle band! Met stijl en glamour.

Bezetting: Chris Van Nauw: gitaar; Hans IJzerman: piano; Karl Zosel: bas; Eric Bosteels: drums