De najaarsconcerten 2016, een affiche met uitgekiende muziek, die een mix van blues, rock, jazz, swing en funk brengt.

Milo Meskens & Red Spot Jr.

Milo Meskens

“De Jeff Buckley van Deinze”
do 22 december 2016 om 21u. – inkom €17

Tijdens De Nieuwe Lichting 2015 op Studio Brussel werd hij “De Jeff Buckley van Deinze” genoemd. En toegegeven, wie Milo hoort en ziet weet uit welk hout hij gesneden is. Solo of met een live band brengt hij een mix van pop, folk en blues met referenties naar artiesten als Ben Howard, Jeff Buckley, James Bay e.a. In 2015 speelde hij als support bij JP Cooper, Kensington, Mister & Mississippi, Jasper Steverlinck…(Ancienne Belgique, Rivierenhof, Hoxton Square (UK), Botanique, Boomtown,…). Januari 2016 wordt de echte doorbraak met zijn eerste single «Here With Me», gebombardeerd tot hotshot, en een maand later op 1 in De Afrekening (StuBru). De airplay op tientallen internationale radiosatations betekent een bevestiging van zijn talent. Hij maakt zelfs een eigenzinnige versie van een nummer van Eddy Wally,…

Bandleden:
Milo Meskens (gitaar, zang) – Benjamin Jacobs (keys)
Steven De Smedt (gitaar) – Ruben Degeest (bas) – Midas Wouters (drums)

Red Spot Jr.

Plaatselijk talent op het podium.
do 22 december 2016 om 21u. – inkom €17

Red Spot Jr. is een gulden middenweg tussen Hooverphonic, Direstraits en Pink Floyd, maar blijft voor een product van eigen kweek, met hier en daar een moderne funky stempel en verpakt in een licht alternatief jasje. Komt het water je al in de mond?

Bandleden:
Frederik Mahieu (Vocals) – Mattie Archie (Guitars)
Dieter Cailliau (Keys) – Elias Storme (Sax)
Frederic Van Hauwaert (Bass)
Sam Bouckaert (Drums)

Dany Caen

Werkelijk iedereen heeft kennis gemaakt met haar fenomenale zangtalent
do 17 november 2016 om 21u. – inkom €18

Dany Caen heeft als backing zangeres haar stem geleend aan heel wat ronkende namen in de muziekwereld. Met een repertoire dat niet te vangen is onder één noemer mag u zich verwachten aan bewerkingen van gekende  klassiekers met de hoofdtoets op soul, disco met zijsprongetjes naar blues, rock en funk. Werkelijk iedereen heeft ooit kennis gemaakt met haar fenomenale zangtalent. Ze stond weliswaar op de achtergrond maar haar stem gaf de nodige kleur aan grote namen zoals BJ Scott, The Scabs, Clouseau, Mama’s jasje, Belle Perez, Laatste show band VRT, LSP band, Songs from the Brill building tour en Tin Pan Alley telkens met Patrick Riguelle. De Band bestaat uit Dany Caen, Chris Peeters, Pieter Akkermans, Ivo Opdebeek, Marco Rosso . Dany zet zich deze keer zelf in de spotlights en laat zich omringen door een band van klassebakken, die we ook kennen van The Guitar Collection. Met Chris Peeters ( guitar & zang ) staat één van de meest gekende namen op muzikaal vlak in Vlaanderen op de set. Vanaf 1999 tot 2012 was Chris de gitarist van de Laatste Show Band. Hij is een tovenaar op gitaar en kent een onuitputtelijk repertoire. Klassiek geschoold maar met een hart voor pop-, blues-, en jazz is Pieter Akkermans de gedroomde pianist en keyboardvirtuoos. Drummer Ivo Opdebeek kreeg de muzikale microbe te pakken van thuis uit. Speelde bij de Red River Band, Big Bill en toerde Europees  met countryzanger Jimmy Lawton. Het rijtje is volledig met Marco Rosso op bas. Heeft nog gespeeld bij Soul Sister en The Gonnabeez .

Bandleden:
Dany Caen (vocals)
Chris Peeters (guitar&vocals) – Marco Rosso(bass) – Pieter Akkermans (piano & keyboard) – Ivo Opdebeek (drums)

Guy Verlinde & The Mighty Gators

 De nieuwe bluestrots van België
do 20 oktober 2016 om 21u. – inkom €15

Winnaar Belgian Blues Awards, 4de plaats European Blues Challenge en verkozen tot beste live act! Gentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe bluestrots van België. Met negen langspelers in evenveel jaar, en het non-stop toeren in binnen- en buitenland met zijn Mighty Gators, One Man band of Hound Dog Taylor tribute band. Niet voor niets wordt hij gezien als “the hardest working performer” van de Belgische blues scène. Met THE MIGHTY GATORS trekt hij voluit de kaart van de stomende “genuine foot stompin’ blues music”. De band pakt het publiek in met strakke, eerlijke riffs & licks. Guy Verlinde is ook een allround entertainer, zanger, gitarist en harmonicaspeler. Met de ruggensteun van zijn band maakt het niet uit voor wie of waar ze spelen. Elk optreden eindigt steevast in één groot feest, waarbij de energie volop van het podium druipt. Laissez-Le Bon Ton Rouler!

Bandleden:
Guy Verlinde (vocals, slide guitar & harmonica)
Toon Vlerick (guitar) – Karl Zosel (bass) – Benoit Maddens (drums)

Roland & The Deep Blue Sea

Roland Vancampenhout is een fenomeen. 
do 15 september 2016 om 21u. – inkom €20

De Gentenaar is zoals Toots was voor de jazzscene, het uithangbord van de Belgische bluesscene. Zijn rauwe stem en virtuoos gitaarspel worden naadloos ingepast in een repertoire dat ondertussen meer dan 30 cd’s telt. Roland is geliefd bij de muziekscene en drukte zijn stempel op heel wat bands.  Met The Deep Blue Sea grijpt hij terug naar de zeemansliederen van over de hele wereld. De blues van de vissers, de roots van de zeeman. Voor deze tournee laat hij zich begeleiden door het kruim van de Belgische muzikanten. The old Godfather kiest voor artiesten die het klappen van de zweep kennen en ook met de nodige liefde de riffs uit hun mouw schudden en voeling hebben met de blues. Bijwijlen zal de zee kabbelen en af toe waait er een wind met heel wat wilde en hoge golven. Roland & The Deep Blue Sea is een lange vaart door storm en melancholie. Samen met Serge Feys (Arno, TC Matic), Mirko Banovic (Arno, Arsenal), Bruno Fevery (Kyuss, Arsenal) en Isolde Lasoen (Daan) wordt de boot te water gelaten. Verwacht u aan een heerlijk concert van dit monument.

Bandleden:
Roland Vancampenhout (gitaar, zang, mondharmonica)
Serge Feys (keyboards)
Mirko Banovic (bas)
Bruno Fevery (gitaar)
Isolde Lasoen (drums)

Raymond van het Groenewoud

De liedschrijver en dromer alleen!
do 18 februari 2016 om 21u. – inkom €25

Moeten we hem nog voorstellen? De dromer, poëet, liedjesmaker achter de vleugelpiano of met de gitaar, in alle eenvoud. Dit is Raymond op zijn best. ‘Meisjes op het strand‘ krijgen vleugels, ‘In mijn hoofd’ gaat door de huid, ‘Aan de meet’ krijgt misschien een ander elan. Bescheidenheid siert. Met dit programma brengt Raymond alle puurheid van zijn oeuvre. Chanson tout court, maar ook energie en passie. Het wordt een klein beetje een verjaardagsfeest, want de zanger wordt 66 op 14 februari en toch blijft hij alert, minzaam en vol overtuigende songs. Met dit programma gaat hij tot op het bot, waar zijn klassiekers ontdaan zijn van alle franjes, noem het “Haute Cuisine” maar “O zo lekker!.” Dit concert is niet te missen, want de begeleiders van de grootmeester zijn enkel zijn instrumenten en daar tovert hij pareltjes uit. Een concert om stil bij te worden, te genieten van de dromer, de teksten en een monument in ons Vlaams muzieklandschap.

Bezetting:
Raymond van het Groenewoud:
gitaar, vleugelpiano en zang

Piv Huvluv & Wreckless Eric

Comedy en een icoon van de jaren zeventig
do 24 maart 2016 om 21u. – inkom €18

Na de zeer geslaagde tour met Steve Wynn (seizoen 2012/13), gaat PIV nu op tour met één van zijn andere muziekhelden. Wreckless Eric zat bij hetzelfde Stiff-platenlabel als Ian Dury & The Blockheads, Elvis Costello, Nick Lowe, Lene Lovich enz. Hij is de singer-songwriter achter een aantal Britpop-klassiekers als ‘Whole wide world’, ‘Take the cash’, ‘Veronica’ en ‘Reconnez cherie’. Tegenwoordig iets minder roekeloos, maar nog steeds gezegend met een geweldige verknochtheid aan het podium en een heerlijke tongue-in-cheek in zijn performance. PIV gaat in zijn enorme platencollectie op zoek naar nummers van Britse pop- en rockhelden en zoekt humor in verhalen die aan hem, aan Wreckless Eric of aan de tijdsgeest van toen gebonden zijn. This gonna be fun! Wreckless Eric is immers ook een performer pur sang. Zijn bindteksten zijn vol humor en de uitvoering van zijn nummers staan nog altijd als een muur. Neen, hier geen Britpop, maar een klassebak singer songwriter die van de seventies een tijdloos gegeven maakt.

Bezetting:
Piv Huvluv: presentatie
Wreckless Eric: gitaar en zang

The Guitar Collection

Parels uit het blues- en rockrepertoire door vijf virtuoze muzikanten
do 21 april 2016 om 21u. – inkom €17

Je neemt vijf rasmuzikanten met een bio achter hun naam die te lang is om op te sommen. Je plaatst die op een podium en je laat hen hun ding doen. Blues, rock, soul, funk, de gitaren zingen. “The Guitar Collection” was al te zien op Duvel Blues, Willem Tell (Sint-Lenaarts),  Tram Blues en Nerorock.Niet slecht als men weet dat de band pas van 21 februari 2013 bestaat. Zij brengen zowel eigen nummers als bewerkingen van parels uit de blues en rock geschiedenis. Dit is genieten van gitaarspel en muzikale hoogstandjes, waarbij geput wordt uit de een uitgebreide kast van zowel klassiekers als eigen nummers. Fun is the word, music the way to go!  Van Medford Slimm , Blue Blott over Steely Dann , Eric Clapton tot Stevie Ray Vaughn “ just to give you an impression”.

Bezetting:
Marty Townsend: gitaar en zang
Bert Embrechts: bass
Bill Roseman: gitaar en zang
Ivo Opdebeeck: drums
Chris Peeters: gitaar en zang

The Boonx

Een pittige mix van eigen nummers, gekruid met klassiekers
do 19 mei 2016 om 21u. – inkom €15

Zanger/frontman Xavier Boone is gezegend met een unieke stem en persoonlijkheid en heeft zich laten omringen door uitstekende muzikanten. De band brengt een mix van indie-pop, soul en blues, waarbij vooral de stem van Xavier het geluid van The Boonx uitmaakt. Naast het eigen voortreffelijke repertoire, dat meermaals door Radio 1 en Radio 2 werd opgepikt, spelen ze ook klassiekers van Van Morrison en The Band, en worden ze door kenners vergeleken met Blue Blot. De muzikale creativiteit uit zich in oprechte songs met diepzinnige teksten. Dit resulteerde reeds in twee albums, Slowpoke (2012) en Ghostnotes (2015). Naar aanleiding van hun debuutplaat in 2012 schreef De Standaard: “…een geslaagd debuut van een band die we heel graag live willen ontdekken.” De band bouwde ondertussen een stevige reputatie op als live-band. The Boonx zingen recht uit het hart, en in de intieme songs laten ze niemand onberoerd! Naadloos vloeien deze intieme momenten over in opzwepende nummers waar de bandleden voluit kunnen gaan. Met Ieperling Arne Lagatie, die zijn sporen in buiten- en binnenland al ruimschoots verdiende, achter de drums kan de avond niet meer stuk! De voorbije maanden werd er keihard gewerkt aan nieuwe songs die moeten uitmonden in een derde album dat vermoedelijk verschijnt begin 2017 en die The Boonx definitief op de kaart moet zetten.

Bezetting:
Xavier Boone – Vocals
Jan Ghesquière – Gitaar
Arne Lagatie – Drums
Stijn Possemiers – Bas
Serge Hertoge – Gitaar