De najaarsconcerten 2017, een affiche met uitgekiende muziek, die een mix van blues, rock, jazz, swing en funk brengt.

The Suspects

“The Blues had a baby…Rock n’Roll van sixties tot seventies met een pikante portie show.”
do 23 februari 2017 om 21u. – inkom €15

The Suspects

The Gentse Suspects doen ‘t Leetvermaak swingen, rocken en uit de bol gaan. De opener van de voorjaarsconcerten is een regelrechte rockband. Frontman en zanger Frey Sturtewagen heeft de power, hoog, laag, zacht, krachtig en een stem die niet onderdoet voor de originals. The Suspects spelen rock ‘n’ roll, maar dan op een ‘smerige’ pubrock-manier. Ze klinken bij wijlen Britser dan de Britten zelf. We krijgen rock ‘n’ roll uit de jaren 50, 60 en 70.

Covers van Eddie Cochran, Led Zeppelin, The Beatles,The Kinks en Them met zelfs een schitterende verrassende afsluiter de Roy Head klassieker “Treat her right”, alles doorspekt met een aantal eigen nummers. De solo’s van gitarist Nick Jury in “Double Edge Jack” en “No Redemption Blues” bewijzen alles. The Suspects zijn een echte partyband, en een party wordt het zeker. Een band gedreven door de felle beats van Gerry D’Haeyer op drums en de de groove van Edouard Lathioor op bas. Put on your blue sweet shoes en Let’s Rock ‘n’ Roll!

Bandleden:
Frey Sturtewagen (zang, harmonica)
Nick Jury (gitaar)
Gerry D’Haeyer (drums)
Eduard Lathioor (bas)

Stevo & Derek

“Just the two of us. Duivels, vol poëzie en muzikaliteit.”
do 23 maart 2017 om 21u. – inkom €18

Derek & Stevo

Eindelijk! Steven De Bruyn en Derek kruisen elkaar al meer dan 25 jaar bij het op- en afstappen van podia of in de straten van Gent, Brothers in the Arms of Ghent. Er was bewondering en respect, er werd succes gewenst en begroet, maar van samen musiceren kwam het nooit. Tot op die mooie herfstdag met een koffietje aan de keukentafel… en in een poëtische mijmering over de liefde, het getormenteerde, de tijdsgeest van twee poëten Rimbaud en Jotie ‘tHooft.  Er werd gezocht en gevonden naar verbanden.

Ze selecteerden uit meer dan 30 albums, een aantal bijzondere eigen nummers. Daarnaast verrasten ze mekaar met schatten uit hun jeugd. Liedjes die ze op de radio hoorden nog vóór ze zelf muzikant werden en die ze nu brengen op gitaar en mondharmonica. Simpel en uitgekleed tot op het bot, maar gloeiend als een knetterend houtvuur! Het wordt bluesy, overgoten met pikante eigenzinnige versies van disco-nummers als “Shame shame shame” en “My baby just cares for me” van Nat King Cole. En uiteraard ook ‘Just the two of us’, het titelnummer van hun programma. Bill Withers zou er ook met volle teugen van genieten. Geniet van het filmpje op Youtube.

Bandleden:
Derek (vocals, acoustic guitar & vocals)
Steven De Bruyn (harmonica)

Homelands

“Wandelend langs intieme melodieën, maar gejaagd door dansbare grooves.”
do 20 april 2017 om 21u. – inkom €15

Homelands

Homelands is een zeskoppige formatie onstaan in 2008 rond zangeres en pianiste Ellen Trienpont, die nu al vergeleken wordt met Dani Klein. De songs van Homelands slingeren zich door het weidse universum dat popmuziek heet, zonder veel aandacht voor de wegwijzers. Ellens stem leidt en misleidt, trippelt op kousenvoeten langs intieme melodieën, maar jaagt de band evengoed door dansbare grooves, met verschroeide zolen als gevolg. De gitaarsound van Steely Dan, gecombineerd met een Lady Linn-stem, met daarachter een band die van wanten weet en alles overgiet met de nodige groovy sound. Een beter recept bestaat er niet.

Zangeres Ellen Trienpont zwaait de plak met de nodige allures om met haar band een programma te brengen dat alleen maar onder enkele noemers te vatten valt: muzikaal, melodieus, perfectionisme en verrassend. Niet voor niks behoren ze tot de finalisten van ‘De Nieuwe Lichting 2017’ van Studio Brussel.

Bandleden:
Ellen Trienpont (zang, piano, songwriting)
Sanne De Cock (akoestische & elektrische gitaar)
Pieter Servranckx (gitaar, zang)
Mathijs Duyck (altsax, tenorsax)
Reinout D’haene (contrabas, basgitaar)
Aaron Van Den Heede (drums, percussie)

Eli Goffa & Band

“Doorleefde klanken en adembenemende song-writing.”
do 18 mei 2017 om 21u. – inkom €17

Eli Goffa

Eli Goffa, uit het Land Van Waas gebruikt zijn leven ala inspiratiebron. Opgegroeid met pa’s lp collectie uit sixties en seventies, met breekbare maar met momenten ook krachtige nummers die al eens naar CSN&Y, Paul Simon, Blind Faith of Ray Lamontagne lonken. Een topper als Bent Van Looy was niet blind voor zijn talent en plaatste hem dan ook als zijn voorprogramma in de Roma Antwerpen, AB Brussel en Handelsbeurs Gent.

Indrukwekkende Americana, roots & soul, adembenemende song-writing. Inspiratie ligt niet ver. Een ontmoeting, een afscheid, een droom of iets tussen realiteit en fictie, … alles is voer voor Eli’s verse songs. Zolang Eli’s innerlijke geest maar stof krijgt om zich van tijd tot tijd uit te storten over een publiek dat vaak aan de grond wordt genageld door de doorleefde klanken die hij brengt.Producer en muzikant David Poltrock maakten de ruwe diamanten tot unieke juweeltjes in zijn Palladium. De songs stralen inmiddels nog meer rondom de Eli gevormde full band. De single “How ‘bout A Little Love” in de playlist van Radio 2 en Radio 1, zette Eli op de favourites van de Belgian Bands. Inmiddels speelde Eli ook de voorprogramma’s van Hooverphonic en Tom Helsen.

Bandleden:
Elie De Prijcker (guitar, vocals)
Niki De Prijcker (acoustic guitar, backing vocals)
Steven Desmedt (guitar)
Jesse Baart (bas)
Benjamin Jacobs (keys)
Michaël Degreef (drums)