Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal

Wannes Cappelle op zijn best met een klassiek ensemble
do. 18 april 2013 om 21u. – inkom €15
Wannes Cappelle is één van die hedendaagse poëten, die op een unieke wijze verhalen tot songs breidt. Met ‘Ploegsteert’ levert hij een meesterwerkje af. Dit concert is echter meer. Geen rockband op scène, maar een klassiek ensemble met strijkers, dat de nummers een toegevoegde waarde geeft. Dit is geen ‘hard’ metaal, maar fragiele poëzie. Wie de theatervoorstelling ‘Maanziek’ heeft gezien, herkent dat gevoel. Daarin gaf Wannes Cappelle aan de zijde van Wouter Deprez, een ontwapenende inkijk in de poëtische en melodische pracht waarvan zijn liedjes bol staan. Het eerste album van Cappelles groep Het Zesde Metaal (‘Akattemets’) werd niet voor niets door Focus Knack tot ‘meest onderschatte plaat van 2008’ gebombardeerd.
Bijna vier jaar later heeft Het Zesde Metaal een vervolg aan dat straffe debuut gebreid. En Cappelle heeft zijn unieke stijl niet verloochend.
Integendeel, op ‘Ploegsteert (Hier bij ons)’ graaft hij nog dieper in hart en hoofd, zowel bij zichzelf als bij zijn publiek. En met zijn schier onuitputtelijke arsenaal aan dichterlijke vondsten zorgt Cappelle ervoor dat een glimlach uiteindelijk altijd de bovenhand haalt. Deze theatervoorstelling van ‘Ploegsteert’ is niet wat je van een doorsnee groep verwacht, maar eerder ‘Haute cuisine’.

Bezetting: Wannes Cappelle: zang, gitaar, piano; Wietse Beels: viool; Marc Pijpops: altviool; Frans Grapperhaus: cello; Yannick Peeters: contrabas