Sarah Ferri

Sarah Ferri

Jazzy, swingend, zwoel,… een dijk van een stem.
do. 21 maart 2013 om 21u. – inkom €18
Sarah groeide op in een warm Belgisch-Italiaans nest. Gefascineerd door de unieke zangstijl zoals Ella Fitzgerald, Billie Holiday en Nina Simone, begon ze met het schrijven van eigenzinnige en creatieve songs. Hun donker, sprookjesachtig karakter werd gaandeweg beïnvloed door de naakte eerlijkheid van seventies folk en zonnige gipsy jazz swing uit de fifties.
In de zomer van 2008 won Sarah het concours ‘Jonge Wolven’. Ze omringde zich met enkele straffe muzikanten en enkele backing-zangeressen en nam snel een prominente plaats in op de grote podia (o.a. Dranouter festival). Ze wordt op sleeptouw genomen als gaste bij Pieter Embrechts & The New Radio Kings  en verzorgt supports voor o.a. Caro Emerald (AB), Jools Holland (Arenbergschouwburg Antwerpen & Beursschouwburg Brugge) en Simply Red (Sportpaleis). Na een succesvol optreden in de AB en een drukke festivalzomer 2011 werd er koortsachtig gewerkt aan de opnames van haar debuutplaat Ferritales. Een schot in de roos, zo bleek.
Haar intrigerende stem, de prachtige arrangementen en vooral de nostalgische link zetten Sarah Ferri als één van de revelaties op de kaart.
Het koude Belgenland wordt ingeruild voor de warmte van haar andere thuisland Italië. Met een succesvol optreden in Bologna bewees ze dat ze er ook staat voor een buitenlands publiek. Een bewijs dat deze klasse-dame heel wat in haar mars heeft en ook internationale ambitie heeft. Het bewijs kun je aan de lijve ondervinden.

Bezetting: Sarah Ferri: zang, piano; Tine Roelens en Sofia Ferri: backingvocals; Jo Mahieu: gitaar; Steven Van Holsbeeck: contrabas; Jonathan Callens: drums