The Rhytm Junks

The Rhytm Junks

Soul, blues, funkrock van een trio rasmuzikanten
do. 16 mei 2013 om 21u. – inkom €20

Najaar 2010 was er de zinderende zijstap met Roland Van Campenhout. Dat resulteerde in het lekker onvoorspelbare Fortune Cookie. En de big band van het zeer succesvolle ‘Join The Bus’ was even van de baan.
 Nu nemen The Rhythm Junks de draad weer op vanuit het “less is more” beginsel. Voortaan een potent triumviraat van drie virtuoze venten aan de bas, drums, harmonica & slide gitaar.
Frontman Steven De Bruyn is een uitzonderlijk mondharmonicafenomeen en is u ook bekend als bezieler van het legendarische El Fish. Maar ook de overige leden verdienden hun sporen: contrabassist Jasper Hautekiet speelde in het verleden bij Milow, heeft zijn eigen band Ballroomquartet en is momenteel actief bij The Bony King of Nowhere. Drummer Tony Gyselinck is wereldvermaard door zijn werk bij The Pebbles, Toots Thielemans en Dave Pyke.
Er wordt geklauwd en geblazen, geborsteld en geslagen, zacht en hard, zwierig en rauw. En de songs, die kraken harder dan vroeger… Kortom de ideale groep voor de gouden bruiloft van Tom Waits, zoiets.
Eerder maakten The Rhythm Junks zich al memorabel op o.a. North Sea Jazz (NL), Dour Festival (B), World Harmonica Festival (D), Blue Note Festival Gent (B),  BBW Nagoya (JAP) en JZ International Jazz Festival Shanghai (CN).
Bezetting: Steven De Bruyn: vocals, harmonica’s, omnichord & resonator guitar; Jasper Hautekiet: vocals, double bass, hofner bass, keys; Tony Gyselinck: drums, electronic percussion