Bekijk onze hoogtepunten van afgelopen jaren, voorlopig lassen we een rustpunt in en komen er geen nieuwe concerten

André Brasseur & Band

Een cultheld op Hammondorgel met een jonge en straffe band.
do. 20 september 2018 om 21u. – inkom €25

De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Op Pukkelpop zet hij de grote Marquee op zijn kop en stapelt de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. Deze 78 jarige virtuoos brengt anderhalf uur stomend spelplezier op Hammond. Met een wereldhit op zijn naam is hij tevens de chouchou geworden van James Brown en Claude François en speelt hij mee op de grootste successen van Vaya Con Dios.
Toch is hij een cultheld gebleven. Zijn straffe instrumentale nummers, waaronder zijn million seller ‘Early Bird’ (1965) trekken Europa rond. Brasseur wordt de koning van de begintunes en de keizer van de dansvloer. Halfweg de jaren ’80 keert hij voltijds terug naar de muziek. Na een halve eeuw heeft het oeuvre van Brasseur nauwelijks aan kracht ingeboet. Sinds 2015 gaat hij eropnieuw tegen aan met een straffe begeleidingsgroep. De nieuwe Brasseur wordt voorgesteld tijdens Leuven Jazz. Het spelplezier is puur. De jonge muzikanten geven een scherp, zelfs opzwepend kantje aan de muziek en de krasse zeventiger beleeft de mooiste tijd van zijn leven. Hij wordt genomineerd voor Beste Live Concert op de D6Bels Awards, de Waalse MIA’s, en krijgt – onverwacht – een Prix d’Honneur tijdens de Red Bull Elektropedia Awards, de Oscars van het nachtleven, wordt André onderscheiden met een Lifetime Achievement Award.

Bandleden:
André Brasseur (Hammond)
Ben Van Camp (Gitaar)
Ben Brunin (Basgitaar)
Dirk Jans (Drums)
Jo Hermans (Trompet)
Wietse Meys (Saxofoon)

PJDS

Live, ijzersterk, tegendraads, maar met gedreven vakmanschap.
do. 18 oktober 2018 om 21u. – inkom €17

Pieter-Jan Desmet vormt samen met Sioen en Roland De Piepkes, een trio dat kinderen muzikaal vermaakt. Maar ook solo gaat hij hard voor de ‘grote mensen’. Voor zijn vijftigste verjaardag perste hij er de plaat ‘Siren’ uit.  Bepaalde nummers zaten al goed in elkaar voor PJDS de studio introk. Maar de band was zo knap dat er ook nummers opgebouwd zijn op één riff of een muzikaal ideetje.
De falsetstem van PJDS heeft bijwijlen hetzelfde timbre als Bowie, en alhoewel hij grote fan is van hem, is het laatste wat PJDS wil is Bowie-muziek maken. “Ik klink liever niet als iemand anders. Ik zing gewoon zoals ik gebekt ben.”

PJDS kreeg rock’n roll met de paplepel binnen, had wel bewondering voor muzikanten als Raymond van het Groenewoud en Luc Devos, maar Nederlandstalige songs waren niet zijn ding. Zijn songs houden het midden tussen vervoering, met een groot eigenzinnig gehalte en muzikaal subtiele muziek. De singles ‘August’ en ‘Fire’ waren hiervan eertijds het sprekende voorbeeld en bliven in het geheugen gegrift. “Als je niets te zeggen hebt, zwijg dan. Ik wil mijn ei kwijt en ik doe dat het liefst op café aan den toog en in mijn nummers. Ik ben geen wereldverbeteraar, maar ik vind dat we met z’n allen meer van onze kloten moeten maken. Het is als het steentje in de rivier, als het iets verandert, is dat mooi meegenomen. Want de realiteit is soms wreed.” Een statement die volledig beantwoordt aan de unieke plaats die PJDS ingenomen heeft binnen de muziekscene van de Lage Landen. ‘Siren’ is een absolute aanrader, en ook op het podium een staaltje van muzikaal vakmanschap.

Bandleden:
Pieter-Jan De Smet (Vocals, guitar)
Mirco Banovic (Bas)
Frederik Segers (Guitar)
Antoni Foscez (Drums, Tbc)
Gilles Vandecaveye (Keyboards)

Blues Angels

Blues, soul, gospel en rock: de ideale genres voor deze drie engelenstemmen.
do. 22 november 2018 om 21u. – inkom €18

Een vrouw-manschap: blond, zwart, Nederlands, Belgisch, wild en ingetogen die samen een ervaring delen nl. jarenlang ondergedompeld geweest te zijn in de binnenlandse en buitenlandse rootsmuziek. De liefde voor soul en blues is bij elk optreden voelbaar, van een song die het midden van je hart raakt naar een bevrijdend gevoel van herkenning. Een optreden dat lang in je hoofd, je hart en je buik blijft hangen.
Veel doorleefde bluesmusici zullen instemmend knikken wanneer je hoort dat rootsmuziek niet alleen een expositie van tranen en treurnis hoeft te zijn, maar ook in krachtig vierstemmig zangwerk de liefde voor het leven kan bezingen. Ondersteund door een onmisbaar Hammondorgel en inspirerend gitaarwerk geeft dit gezelschap geen mistroostige aanblik. Integendeel! De kracht zit hem in de stemmen die vanuit het buikgevoel komen, zoder al te veel franjes maar gepuurd uit jarenlange podiumervaring.
Blues Angels, zijn anders dan hun naam laat vermoeden, geen zweverig engelengezang, maar pure roots en kracht.
Ze laten geen traditionals onberoerd en staan met een uitgebreid repertoire en de nodige persoonlijke toets klaar voor een fel te smaken optreden.

Bandleden:
An de Bruijn (Zang en percussie)
Kathleen Vandenhoudt (Zang en percussie)
Pascale Michiels (Zang en percussie)
Jan de Bruijn (Zang en gitaar)
Pieter van Bogaer (Piano, Hammondorgel, Percussie Bas)

The Boonx

Betere en intelligente pop, zonder valse bescheidenheid.
do. 20 december 2018 om 21u. – inkom €17

The Boonx is gevormd rond de Gentse singer-songwriter Xavier Boone.  Zijn klassieke popsongs worden op een jazz/blues manier ingekleurd. Muzikanten als Jan Ghesquière (Sinister Sister, Molten Penguin…) en Stijn Wauters (The Jacquelines…) brengen de songs op een hoger niveau met de grote voorbeelden als Van Morrison, Steely Dan, Fleetwood Mac en zelfs Blue Blot in het achterhoofd.

Ondertussen zijn The Boonx aan hun derde cd toe. een uitgepuurde sound, zonder voorzichtigheid. Boonx zet hoog in, legt het hart op tafel, kiepert de ballast overboord. Hij moét zingen.  In het zingen kan Boone zijn kwaadheid kwijt, zijn frustraties, zijn onvermogen, met zowel de lust als de strijd en de worsteling met het leven.
Het nieuwe album ‘Facing the Music’ is het resultaat van jarenlang werken, dat ook op het podium tot vuurwerk leidt.  The Boonx hebben immers een ijzersterke reputatie als het op live-optredens aankomt.  Wie erbij was in ‘t Leetvermaak twee jaar geleden, weet dat dit een niet te missen avond wordt!  Naast Arne Lagatie achter de drums, staat er voor de gelegenheid nog een Ieperling op het podium vanavond: Elias Storme neemt alle saxofoonsolo’s voor zijn rekening!

Bandleden:
Xavier Boone (Vocals)
Jan Ghesquière (Electric guitar)
Stijn Wauters (Piano)
Stijn Possemiers (Bass)
Arne Lagatie (Drums)
Elias Storme (Sax)
Maud Cosijn & Sofie Vandevelde (Backing vocals)

(VOORBIJ) Guy Verlinde & The Mighty Gators

Anniversary Tour van een topgroep, vol gedreven blues, sweat & rhythm.
do. 15 februari 2018 om 21u. – inkom €17

Guy Verlinde & The Gators

De meest populaire bluesband van België zorgt voor een degelijke portie stoempende blues. GUY VERLINDE viert zijn twintigjarige carriere en het 10-jarig bestaan van zijn MIGHTY GATORS met een best-of-tournee. De roots liggen natuurlijk in de traditionele Amerikaanse blues maar worden met een vet sausje overgoten vol spetterende riffs en de nodige groove. Wie GUY VERLINDE en zijn band op het podium ziet, weet dat er kan gedanst worden en de zweetdruppels in het rond spatten. Hij zegt het met zijn woorden: „In een wereld van kunstmatigheid en virtualiteit werkt alleen the Real Thing.”

Guy is niet alleen een genie op gitaar en een fantastisch zanger maar ook een rasentertainer, geflankeerd door zijn band “THE MIGHTY GATORS”. Een performer pur sang die zeker zorgt voor een feestje. Laissez le Bon Ton Rouler!

Bandleden:
Guy Verlinde (vocals, slide guitar & harmonica)
Stijn Bervoets (guitar)
Karl Zosel (bass)
Benoit Maddens (drums)

Meer info:
http://www.guyverlinde.com

(VOORBIJ) Micheline Van Hautem

Een avond met Frans chanson en als dessert ‘à la carte musique’ gekozen door het publiek.
do. 15 maart 2018 om 21h – inkom €17

Micheline Van Hautem

D’ABORD: CHANSONS FRANCAISES

MICHELINE VAN HAUTEM, Vlaamse deerne, trok jaren geleden de wijde wereld in met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong ze vooral in het Frans. Dit leidde wereldwijd tot uitverkochte concerten. Het reizen inspireerde haar om eigen songmateriaal te schrijven. ‘Chocolat’, haar eerste CD, is een uitgelezen selectie songs opgenomen met medewerking van The Alessi Brothers, Erik de Jong (Spinvis), Tim Finn (Crowded House) en Mathilde Santing! Met haar volgende CD ‘La Musique’ keert Micheline terug naar haar eerste liefde: de muziek van Jacques Brel. De cd ‘Creme de la Crème’ nam ze samen op met haar sparring partner, gitarist ERWIN VAN LIGTEN en verwent ze haar publiek met een verrassende collectie nieuwe Franse vertalingen van songs van Boudewijn de Groot, Frank Boeijen en zelfs Urbanus. Op het podium zijn Micheline & Erwin niet te versmaden.

Bandleden:
Micheline Van Houtem: vocals, acoustic guitar
Erwin van Ligten: acoustic guitar

Meer info:
http://www.michelinemusic.com

ET APRES: A LA CARTE
“A la carte” is een spannend avontuur voor de zangeres en het publiek. Uit haar rijke repertoire kan je zowaar je eigen playlist samenstellen. Nu is je kans om te horen wat je zo graag had willen horen!

(VOORBIJ) Garland Jeffreys

“Hail, hail, rock ‘n roll!” Een monument op het podium.
do. 19 april 2018 om 21h – inkom €25

Garland Jeffreys

Garland Jeffreys, ondertussen 75, overtuigt nog steeds met zijn tijdloze songs. Zijn cd ’14 Steps to Harlem’ kreeg een nominatie voor de Grammy’s, en ging niet onopgemerkt voorbij door enkele ijzersterke nummers. Deze New Yorker schrijft al sinds de jaren zeventig van uit de losse pols ware soul- en R&B-anthems (‘Hail Hail Rock ‘n’ Roll’, ‘Matador’, ‘Wild In The Streets’, …) en de waardering voor zijn vakmanschap is algemeen. Martin Scorsese betrok hem bij het maken van de documentaire ‘Soul of a Man’, Bruce Springsteen inviteerde hem op het podium tijdens Pinkpop 2012 en Lou Reed vervoegde hem tijdens de Lokerse Feesten 2007 om samen ‘Hail Hail Rock ‘n’ Roll’ te brengen,…

Garland Jeffreys, blijft een topper die zich nog steeds als een volleerd professional op een podium beweegt. Zijn stem heeft nog niets aan waarde en timbre ingeboet en zijn soulroots liggen diep geworteld in zijn genen. Zijn repertoire gaat bovendien verder dan de enkele meezing-hits. In ‘Any rain” voel je een vleug Billy Joel, en in ‘Coney Island Winter’ is Lou Reed niet veraf. Hij behoort tot de groten en heeft zijn plaats verworven naast Peter Wolf, Elliott Murphy, Mink De Ville,… JEFFREYS wordt begeleid door een band die het klappen van de zweep kent en hun voorman perfect weet te begeleiden. JEFFREYS is doodgewoon topklasse!

Meer info:
http://www.garlandjeffreys.com

(VOORBIJ) Bai Kamara Jr.

Warme pure soul, verankerd in de roots van ‘toen’, maar met de pit van nu.
do 17 mei 2018 om 21u. – inkom €18

Bai Kamara Jr.

Een warme stem, funky maar even goed ingetogen en intiem, die soms wordt vergeleken met Sting, Seal, Michael Kiwanuka. De muziek van BAI KAMARA Jr is een opwindende smeltkroes van R&B, soul, funk en jazz. Het mag best wel wat retro aanvoelen maar het blijft steeds stevig verankerd in het heden en met een blik op de toekomst. BAI KAMARA jr, zoon van de ambassadeur van Sierra Leone, woont sinds meer dan 20 jaar in Brussel. Als singer-songwriter/producer laat hij zijn roots volledig ontpoppen in zijn muziek. Hij werkte samen met, en verzorgde de supportact van Youssou N’ Dour, de internationale ‘Love Album’ tour van Vanessa Paradis, Keziak Jones, en speelde met Dani Klein van Vaya Con Dios (‘Subsitute for Love’).

BAI KAMARA jr. is een geniale songsmid die in zijn 5 albums (Living Room, Urban Gipsy, Disposable Society, This Is Home) zijn muzikaal talent op verschillende wijze laat bovendrijven. BAI KAMARA Jr. bracht in maart 2017 zijn 5de studioalbum uit “Bai Kamara Jr. presents The Mystical Survivors and The Some Rare Earthlings vol 1”. Een performer die zich natuurlijk laat omringen door enkele topmuzikanten.

Bandleden:
Bai Kamara Jr. (akoestische gitaar en leadsinger)
Eric Moens (elektrische gitaar)
Thierry Rombaux (bas)
Patrick Dorcean (drums)

Meer info:
http://www.baikamara.com

(VOORBIJ) Isolde

Een try-out van the leading lady of the Belgian music scene.
Isolde Lasoen achter de micro met een innemend concert.

do 21 september 2017 om 21u. – inkom €20

Isolde-Lasoen-Maldegem

Isolde Lasoen staat voor één keer zelf in de spotlights. De dame heeft haar sporen reeds ruimschoots verdiend en kan terugblikken op een samenwerking met het kruim van de Belgische Muziekscene. Als vaste drumster bij Daan, Saint-Marteau, Guido Belcanto, Willy Willy, Flip Kowlier, Raymond van het Groenewoud, Nic Balthazar, Novastar, Jack Van Poll, Lady Linn, Kapotski e.a. laat ze zich nu ook horen met haar stem. En zingen kan ze, met warmte en flair.

Met Isolde et Les Bens en de laatste albums van Daan, Simple en Le Franc Belge, kwam ze als allround muzikante meer en meer aan bod. Ze verzorgde de zang, drums, vibrafoon, trompet, bassynth en percussie. Deze instrumenten combineert ze ook tijdens haar liveoptredens. Met dit alles treedt Isolde Lasoen meer en meer op de voorgrond. Met de single “Aluminium Folie” toont Isolde dat ze op en top chanson is met de warmte en ongedwongenheid van een Jane Birkin maar daarnaast blijft ze ook een gevierde festivaldame vol vurig ritme en energie. Met haar eigen band Isolde et les Bens nam ze de EP l’Inconnu op. A Woman for all seasons. De charmante chansonniere palmt zonder meer het publiek in.

Bandleden:
Isolde Lasoen (lead vocal, drums)
Ben Brunin (bass)
Ben Van Camp (guitar)
Ben (Luk) Vermeir (keyboards)

(VOORBIJ) Buurman

Vlaams en HOT. Ijzersterke teksten, een stem om bij de smelten en heerlijk melodieus. De try-out voor de nieuwe cd “Dans en Dwaal”.
do 12 oktober 2017 om 21u. – inkom €18

buurman

Geert Verdickt leerde op de gitaar van z’n broer z’n eerste akkoorden,
z’n eerste songs. Hotel California, House of the Rising Sun, en songwriters Cohen, Van Morrisson, en Brel: allemaal inspiratie voor later en een eigen oeuvre…

“Met het horen van ‘In mijn hoofd’ van Raymond van het Groenewoud was de keuze gemaakt” zegt Geert en nadat hij Noordkaap aan het werk zag in de jaren ’90 was de toon gezet. Hij wou ook het podium op. Een tiental jaren later bracht hij de cd ‘Rocky komt altijd terug’ uit. De cd was goed voor Goud. Na drie uitverkochte schouwburg tournees en twee succesvolle cd’s, was Buurman in 2015 gastheer van “Nekkanacht”. Het trio met Koen Renders en Stijn Gevaert werd een vaste waarde binnen de Vlaamse muziekwereld. De pakkende teksten, de heerlijke stem en vooral de sublieme melodieuze arrangementen maken van Buurman een unicum.

Met de nieuwe cd ’Dans en Dwaal’ bewandelen ze dezelfde weg. In ’t Leetvermaak brengen ze een try-out van hun komende concerttournee. Heerlijke liedjes, vol romantiek en prachtige poëzie. Buurman is er gewoon om bij weg te dromen en volop te genieten.

Bandleden:
Geert Verdickt (zang, gitaar)
Koen Renders (piano)
Stijn Gevaert (gitaar)
Laurens Billiet (drums)
Xavier Declerck (basgitaar)