Bekijk onze hoogtepunten van afgelopen jaren, voorlopig lassen we een rustpunt in en komen er geen nieuwe concerten

(VOORBIJ) Bai Kamara Jr.

Warme pure soul, verankerd in de roots van ‘toen’, maar met de pit van nu.
do 17 mei 2018 om 21u. – inkom €18

Bai Kamara Jr.

Een warme stem, funky maar even goed ingetogen en intiem, die soms wordt vergeleken met Sting, Seal, Michael Kiwanuka. De muziek van BAI KAMARA Jr is een opwindende smeltkroes van R&B, soul, funk en jazz. Het mag best wel wat retro aanvoelen maar het blijft steeds stevig verankerd in het heden en met een blik op de toekomst. BAI KAMARA jr, zoon van de ambassadeur van Sierra Leone, woont sinds meer dan 20 jaar in Brussel. Als singer-songwriter/producer laat hij zijn roots volledig ontpoppen in zijn muziek. Hij werkte samen met, en verzorgde de supportact van Youssou N’ Dour, de internationale ‘Love Album’ tour van Vanessa Paradis, Keziak Jones, en speelde met Dani Klein van Vaya Con Dios (‘Subsitute for Love’).

BAI KAMARA jr. is een geniale songsmid die in zijn 5 albums (Living Room, Urban Gipsy, Disposable Society, This Is Home) zijn muzikaal talent op verschillende wijze laat bovendrijven. BAI KAMARA Jr. bracht in maart 2017 zijn 5de studioalbum uit “Bai Kamara Jr. presents The Mystical Survivors and The Some Rare Earthlings vol 1”. Een performer die zich natuurlijk laat omringen door enkele topmuzikanten.

Bandleden:
Bai Kamara Jr. (akoestische gitaar en leadsinger)
Eric Moens (elektrische gitaar)
Thierry Rombaux (bas)
Patrick Dorcean (drums)

Meer info:
http://www.baikamara.com

(VOORBIJ) Isolde

Een try-out van the leading lady of the Belgian music scene.
Isolde Lasoen achter de micro met een innemend concert.

do 21 september 2017 om 21u. – inkom €20

Isolde-Lasoen-Maldegem

Isolde Lasoen staat voor één keer zelf in de spotlights. De dame heeft haar sporen reeds ruimschoots verdiend en kan terugblikken op een samenwerking met het kruim van de Belgische Muziekscene. Als vaste drumster bij Daan, Saint-Marteau, Guido Belcanto, Willy Willy, Flip Kowlier, Raymond van het Groenewoud, Nic Balthazar, Novastar, Jack Van Poll, Lady Linn, Kapotski e.a. laat ze zich nu ook horen met haar stem. En zingen kan ze, met warmte en flair.

Met Isolde et Les Bens en de laatste albums van Daan, Simple en Le Franc Belge, kwam ze als allround muzikante meer en meer aan bod. Ze verzorgde de zang, drums, vibrafoon, trompet, bassynth en percussie. Deze instrumenten combineert ze ook tijdens haar liveoptredens. Met dit alles treedt Isolde Lasoen meer en meer op de voorgrond. Met de single “Aluminium Folie” toont Isolde dat ze op en top chanson is met de warmte en ongedwongenheid van een Jane Birkin maar daarnaast blijft ze ook een gevierde festivaldame vol vurig ritme en energie. Met haar eigen band Isolde et les Bens nam ze de EP l’Inconnu op. A Woman for all seasons. De charmante chansonniere palmt zonder meer het publiek in.

Bandleden:
Isolde Lasoen (lead vocal, drums)
Ben Brunin (bass)
Ben Van Camp (guitar)
Ben (Luk) Vermeir (keyboards)

(VOORBIJ) Buurman

Vlaams en HOT. Ijzersterke teksten, een stem om bij de smelten en heerlijk melodieus. De try-out voor de nieuwe cd “Dans en Dwaal”.
do 12 oktober 2017 om 21u. – inkom €18

buurman

Geert Verdickt leerde op de gitaar van z’n broer z’n eerste akkoorden,
z’n eerste songs. Hotel California, House of the Rising Sun, en songwriters Cohen, Van Morrisson, en Brel: allemaal inspiratie voor later en een eigen oeuvre…

“Met het horen van ‘In mijn hoofd’ van Raymond van het Groenewoud was de keuze gemaakt” zegt Geert en nadat hij Noordkaap aan het werk zag in de jaren ’90 was de toon gezet. Hij wou ook het podium op. Een tiental jaren later bracht hij de cd ‘Rocky komt altijd terug’ uit. De cd was goed voor Goud. Na drie uitverkochte schouwburg tournees en twee succesvolle cd’s, was Buurman in 2015 gastheer van “Nekkanacht”. Het trio met Koen Renders en Stijn Gevaert werd een vaste waarde binnen de Vlaamse muziekwereld. De pakkende teksten, de heerlijke stem en vooral de sublieme melodieuze arrangementen maken van Buurman een unicum.

Met de nieuwe cd ’Dans en Dwaal’ bewandelen ze dezelfde weg. In ’t Leetvermaak brengen ze een try-out van hun komende concerttournee. Heerlijke liedjes, vol romantiek en prachtige poëzie. Buurman is er gewoon om bij weg te dromen en volop te genieten.

Bandleden:
Geert Verdickt (zang, gitaar)
Koen Renders (piano)
Stijn Gevaert (gitaar)
Laurens Billiet (drums)
Xavier Declerck (basgitaar)

(VOORBIJ) Assunta & The Light Orchestra

Intense zang en sfeervolle, akoestische begeleiding resulteert in krachtige en pure songs!
do 23 november 2017 om 21u. – inkom €15

assunta

Lange naam voor dit duo. Maar het muzikale hart en unieke stemgeluid van zangeres/songwriter Assunta Mandaglio en het virtuoze gitaarspel van Pieter Thys maken van hen een band met allure. Naast eigen muzikale projecten die ze de laatste 15 jaar realiseerden met o.a. Assunta Mano, Buscemi, Troissoeur, Millenniums, Tribe, … creëerden ze samen ook 3 cd’s onder de naam Balaxy Orchestra. Hier startte de intense samenwerking in songwriting die zich sinds 2012 heeft verder gezet onder de naam Assunta & The Light Orchestra.

Na hun eerste studioalbum “OCCUPIED BY THE SUN” (2014) en een live album is er nu hun tweede studioalbum “SILENT REVOLUTION”. Assunta & The Light Orchestra gaat op dit album zowel thematisch als soundmatig een stap verder.

Pieter Thys heeft een hele collectie bijzondere, zelf ontworpen gitaren in huis en experimenteert met loops en een eigen sound.  De interactie tussen het duo, de intense zang en de sfeervolle, akoestische begeleiding resulteert in krachtige en pure songs! (c) Johan Bertels.

Bandleden:
Assunta Mandaglio (vocals & gitaar)
Pieter Thys (gitaar & special loops)

(VOORBIJ) Walter Broes & The Mercenaries

Hartverwarmende stem, Americana sfeer. Van Rockabilly tot Blues. Let’s swing, let’s rock!
do 21 december 2017 om 21u. – inkom €15

walterbroes

Vetkuiven, rockabilly fans, Let’s go for rock-‘n-roll. De godfather van de Belgische rootsmuziek is terug. Vier jaar na The Seatsniffers laat hij Movin’ Up op het publiek los. Eigen songs met het beste wat de americana-scene te bieden heeft – de drive van The Cramps, de border town vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam.

Noem hem de enige Belgische gitarist-songwriter die in Texas, Californië, Arizona en New Mexico in de armen werd gesloten als the real thing, of noem hem de man die zijn volk zijn haar leerde kammen. Een David Lynch met een Fender Telecaster, die er niet voor terugdeinst een cafe in vuur en vlam te zetten.

Broes en zijn bandleden zetten de hits met de nodige swing op een rijtje en zorgen voor een degelijk avondje bruisende bluesy rock. De stem van Broes en de virtuositeit van zijn bandleden brengen je in een warme Americana sfeer.
Zolang je hen maar niet retro noemt, noem ze gewoon roots-a-billy!

Bandleden:
Walter Broes (vocals & guitar)
Liever Declercq (drums)
Clark Kenis (vocals & bass)