Assunta & The Light Orchestra

(VOORBIJ) Assunta & The Light Orchestra

Intense zang en sfeervolle, akoestische begeleiding resulteert in krachtige en pure songs!
do 23 november 2017 om 21u. – inkom €15

assunta

Lange naam voor dit duo. Maar het muzikale hart en unieke stemgeluid van zangeres/songwriter Assunta Mandaglio en het virtuoze gitaarspel van Pieter Thys maken van hen een band met allure. Naast eigen muzikale projecten die ze de laatste 15 jaar realiseerden met o.a. Assunta Mano, Buscemi, Troissoeur, Millenniums, Tribe, … creëerden ze samen ook 3 cd’s onder de naam Balaxy Orchestra. Hier startte de intense samenwerking in songwriting die zich sinds 2012 heeft verder gezet onder de naam Assunta & The Light Orchestra.

Na hun eerste studioalbum “OCCUPIED BY THE SUN” (2014) en een live album is er nu hun tweede studioalbum “SILENT REVOLUTION”. Assunta & The Light Orchestra gaat op dit album zowel thematisch als soundmatig een stap verder.

Pieter Thys heeft een hele collectie bijzondere, zelf ontworpen gitaren in huis en experimenteert met loops en een eigen sound.  De interactie tussen het duo, de intense zang en de sfeervolle, akoestische begeleiding resulteert in krachtige en pure songs! (c) Johan Bertels.

Bandleden:
Assunta Mandaglio (vocals & gitaar)
Pieter Thys (gitaar & special loops)