Buurman

(VOORBIJ) Buurman

Vlaams en HOT. Ijzersterke teksten, een stem om bij de smelten en heerlijk melodieus. De try-out voor de nieuwe cd “Dans en Dwaal”.
do 12 oktober 2017 om 21u. – inkom €18

buurman

Geert Verdickt leerde op de gitaar van z’n broer z’n eerste akkoorden,
z’n eerste songs. Hotel California, House of the Rising Sun, en songwriters Cohen, Van Morrisson, en Brel: allemaal inspiratie voor later en een eigen oeuvre…

“Met het horen van ‘In mijn hoofd’ van Raymond van het Groenewoud was de keuze gemaakt” zegt Geert en nadat hij Noordkaap aan het werk zag in de jaren ’90 was de toon gezet. Hij wou ook het podium op. Een tiental jaren later bracht hij de cd ‘Rocky komt altijd terug’ uit. De cd was goed voor Goud. Na drie uitverkochte schouwburg tournees en twee succesvolle cd’s, was Buurman in 2015 gastheer van “Nekkanacht”. Het trio met Koen Renders en Stijn Gevaert werd een vaste waarde binnen de Vlaamse muziekwereld. De pakkende teksten, de heerlijke stem en vooral de sublieme melodieuze arrangementen maken van Buurman een unicum.

Met de nieuwe cd ’Dans en Dwaal’ bewandelen ze dezelfde weg. In ’t Leetvermaak brengen ze een try-out van hun komende concerttournee. Heerlijke liedjes, vol romantiek en prachtige poëzie. Buurman is er gewoon om bij weg te dromen en volop te genieten.

Bandleden:
Geert Verdickt (zang, gitaar)
Koen Renders (piano)
Stijn Gevaert (gitaar)
Laurens Billiet (drums)
Xavier Declerck (basgitaar)