The Boonx

The Boonx

Betere en intelligente pop, zonder valse bescheidenheid.
do. 20 december 2018 om 21u. – inkom €17

The Boonx is gevormd rond de Gentse singer-songwriter Xavier Boone.  Zijn klassieke popsongs worden op een jazz/blues manier ingekleurd. Muzikanten als Jan Ghesquière (Sinister Sister, Molten Penguin…) en Stijn Wauters (The Jacquelines…) brengen de songs op een hoger niveau met de grote voorbeelden als Van Morrison, Steely Dan, Fleetwood Mac en zelfs Blue Blot in het achterhoofd.

Ondertussen zijn The Boonx aan hun derde cd toe. een uitgepuurde sound, zonder voorzichtigheid. Boonx zet hoog in, legt het hart op tafel, kiepert de ballast overboord. Hij moét zingen.  In het zingen kan Boone zijn kwaadheid kwijt, zijn frustraties, zijn onvermogen, met zowel de lust als de strijd en de worsteling met het leven.
Het nieuwe album ‘Facing the Music’ is het resultaat van jarenlang werken, dat ook op het podium tot vuurwerk leidt.  The Boonx hebben immers een ijzersterke reputatie als het op live-optredens aankomt.  Wie erbij was in ‘t Leetvermaak twee jaar geleden, weet dat dit een niet te missen avond wordt!  Naast Arne Lagatie achter de drums, staat er voor de gelegenheid nog een Ieperling op het podium vanavond: Elias Storme neemt alle saxofoonsolo’s voor zijn rekening!

Bandleden:
Xavier Boone (Vocals)
Jan Ghesquière (Electric guitar)
Stijn Wauters (Piano)
Stijn Possemiers (Bass)
Arne Lagatie (Drums)
Elias Storme (Sax)
Maud Cosijn & Sofie Vandevelde (Backing vocals)